+31 6 23 31 85 70 info@morethaninvestigation.nl

Uitlezen telefoons & tablets

Het uitlezen van smart devices, zoals telefoons en tablets, is een steeds vaker voorkomende vraag in rechtzaken, maar ook om bepaalde vragen te beantwoorden m.b.t. het onverwachts overlijden van een familielid.

Uitlezen van smartphones en tablets

Bij het uitlezen van een telefoon komt veel kijken. Er is veel verschil tussen een Android telefoon/tablet, een iPhone telefoon of iPad tablet of een Windows apparaat. Daarnaast is er een groot verschil in resultaten tussen het uitlezen van een Logische Backup en het uitlezen van een Volledige Backup. Ook het verkrijgen van de backups is een vak apart; elke producent van smart devices heeft zijn eigen manier van beveiligen en structuren.

Wat houdt het uitlezen van een telefoon/tablet in?

Een backup verkrijgen van een telefoon of tablet, waar vervolgens relevante informatie uit wordt verkregen en gepresenteerd.

Hoe lees je een telefoon/tablet uit?

Er is veel verschil tussen een Android, iOS of Windows telefoon/tablet. Voor het verkrijgen van een “logische backup” is vaak software van de leverancier beschikbaar. In het geval van een volledige bestandssysteem backup heeft elk type apparaat, software en/of merk zijn eigen trucjes om de consument tegen dit uitlezen te beschermen. Door bijvoorbeeld malafide overheden kan dit anders namelijk misbruikt worden.

Wanneer heb ik het uitlezen van een telefoon/tablet nodig?

Wanneer u meer informatie wilt over de tijdlijn van een persoon/telefoon in het digitale domein. De dagen in de aanloop naar bijvoorbeeld een dubieus overlijden.

Waarom dit onderzoek bij MTI laten uitvoeren?

MTI is de vaste dienstverlener voor grote en toonaangevende organisaties in het forensische vakgebied. Het uitlezen van een telefoon is een expertise waarin wij gedreven en uniek zijn in de onderzoekswereld.

Meer informatie

Neem contact met ons op voor meer informatie.