+31 6 23 31 85 70 info@morethaninvestigation.nl

IP-adressen

Het onderzoeken van een IP-adres kan meerdere redenen hebben. Wanneer een IP-adres verkregen wordt en een spoor is in een onderzoek naar een onbekend persoon, kan de IP-adres in veel gevallen meer aanwijzingen geven over deze onbekende dader. Een IP-adres kan gebruikt zijn in andere vergelijkbare zaken, maar ook is in veel gevallen te bepalen tot welk individu, bedrijf of provider dit IP-adres toebehoord. Daarnaast kunnen wij in de meeste gevallen of een IP-adres het echte IP-adres is van de gebruiker, of dat het een IP-adres is wat het echte IP-adres verbergt (in het geval van een VPN of Proxy).

Een IP-adres laten onderzoeken?

Wie is de eigenaar van een IP-adres? Wie is de persoon achter een IP-adres? Is dit een echt IP-adres of verbergt de gebruiker zijn/haar echte IP-adres? Dit zijn allemaal vragen die kunnen leiden tot een onderzoek naar een IP-adres.

Wat houdt een onderzoek naar IP-adressen in?

Een onderzoek naar een IP-adres richt zich erop meer informatie te achterhalen over een IP-adres. In veel gevallen richt het onderzoek zich op het achterhalen van de persoon en/of organisatie wat een bepaald IP-adres in gebruik heeft en bij welke Internet Service Provider dit IP-adres hoort. Ook is het vaststellen van technische informatie over een IP-adres een vraag die wij vaak horen. Welke software is van buitenaf te zien? In welk gebied moet de gebruiker van dit IP-adres zich bevinden? Is dit IP-adres een server, een VPN, proxy of huis/kantoor IP-adres?

Hoe wordt een onderzoek naar IP-adressen uitgevoerd?

Bij het onderzoeken van een IP-adres worden verschillende bronnen geraadpleegd. Het raadplegen van informatie in bijvoorbeeld de RIPE database is een logische eerste stap. Ook het raadplegen van Google kan veel opleveren over andere websites waar dit IP-adres als bezoeker is geweest. Wij hebben een breed scala aan onderzoeksmethodes die voor specifieke onderzoeksvragen ingezet kunnen worden.

Wanneer heb ik een onderzoek naar IP-adressen nodig?

Wanneer u door een onbekend persoon en/of bedrijf benaderd wordt en u wilt achterhalen wie deze persoon is. Ook kan het zo zijn dat u een vreemde login poging heeft gehad op een social network profiel of cloud software.

Waarom moet ik dit onderzoek door MTI laten uitvoeren?

Onze jarenlange ervaring en technische vaardigheden zullen u een zo volledig mogelijk beeld geven over een IP-adres.

Meer informatie

Neem contact met ons op voor meer informatie.