+31 6 23 31 85 70 info@morethaninvestigation.nl

E-Mail Authenticiteit

Steeds vaker wordt in een rechtszaak de authenticiteit van een e-mail betwist. Wanneer dit betwist wordt in uw zaak, of wanneer u dat preventief wilt indekken, kunt u bij MTI een rapport laten opstellen m.b.t. de authenticiteit van een e-mail of e-mails.

Is deze e-mail wel echt?

Steeds vaker vind communicatie plaats via het internet. Iedereen verstuurd en ontvangt dagelijks e-mails, maar hoe houdt een schermafdruk of een afdruk/kopie van een e-mail stand in een rechtszaak wanneer deze e-mail als bewijs wordt ingezet? 

Wat houdt een onderzoek naar de e-mail authenticiteit in?

Het analyseren van een e-mail op echtheid. In een dergelijk onderzoek wordt gekeken en bepaald door deskundigen of het aannemelijker is dat een e-mail authentiek is of dat het een vervalsing betreft.

Hoe wordt een e-mail authenticiteit onderzoek uitgevoerd?

In sommige gevallen is aan de afdruk of een kopie van de e-mail al het een en ander opvallends te zien wanneer het een vervalsing betreft. In de meeste gevallen is dit echter een lastiger vraagstuk. Vaak wordt een backup van alle e-mails opgehaald van de mailserver van de ontvangende/versturende partij. Er vind een referentie-onderzoek plaats m.b.t. technische gegevens over de e-mails en de betrouwbaarheid van de server waar de mails via verstuurd zijn/opgeslagen zijn.

Wanneer heb ik een onderzoek naar de e-mail authenticiteit nodig?

Wanneer een e-mail een belangrijke rol speelt in een rechtszaak of geschil. In veel gevallen gebeurt dit preventief, om de tegenpartij voor te zijn wanneer de authenticiteit van e-mail in de vorm van bewijsstuk wordt betwist.

Waarom dit onderzoek bij MTI laten uitvoeren?

In meerdere onderzoeken is MTI gevraagd deze vraagstukken te beantwoorden en weet wat wel/niet standhoudt in een rechtszaak.

Meer informatie

Neem contact met ons op voor meer informatie.