+31 6 23 31 85 70 info@morethaninvestigation.nl

Document Onderzoek

”Een document onderzoek kan u behoeden voor fouten in de toekomst en/of verlossen van een goede intentie in het verleden”

Document onderzoek

Een document onderzoek kan u behoeden voor fouten in de toekomst en/of verlossen van een goede intentie in het verleden.

''De nieuwe wereld zorgt ook voor innovatieve middelen tot vervalsen''Wat houdt een document onderzoek in?

In de nieuwe wereld komt de vraag steeds vaker naar voren of een document, bijvoorbeeld een testament of arbeidscontract authentiek is. Of deze dus echt is of dat deze later is, na het ondertekenen van het document, is aangepast. De nieuwe wereld houdt ook nieuwe programma’s in en nieuwe technische mogelijkheden om documenten te vervalsen. Fake handtekeningen onder een door u opgesteld document plaatsen of passages aan het document toevoegen die er nog niet stonden toen u het document ondertekende is tegenwoordig aan de orde van de dag. Wij onderzoeken de authenticiteit van dit document voor u en gaan na of er bijvoorbeeld aanpassingen aan het document zijn geweest na het ondertekenen.

''Zowel analoog als digitaal is er ongelofelijk veel mogelijk''Hoe wordt een document onderzoek uitgevoerd?

Er zijn diverse manieren om een document onderzoek uit te voeren. Eerst een voorbeeld van het analoge deel. Je hebt bijvoorbeeld de optische-, chemische- en fotogrammetrische methode. Hierdoor kan je bijvoorbeeld onderzoek doen naar een geprinte tekst, het papier, de printen waar het mee geprint is en/of andere kenmerken.

Op digitaal vlak is er ook veel mogelijk. Neem als voorbeeld uw e-mail. Het kan als werkgever voorkomen dat de werknemer uw verteld dat deze toch echt een mail naar u had gestuurd maar deze niet bij u is aangekomen. Of dat u een mail heeft gestuurd maar dat uw werknemer zegt dat er maar een deel van uw mail is ontvangen. Wij kunnen er achter komen welke van de twee personen in deze gelijk heeft en/of de waarheid spreekt. Wij kunnen zien wie, wanneer, hoe laat en van af waar de e-mail is verzonden en in welke staat deze zich toen bevond.

''Wanneer het voor u niet goed voelt, trek aan de bel''Wanneer heb ik een document onderzoek nodig?

U heeft een document onderzoek nodig op het moment dat u in geschild bent met bijvoorbeeld uw werknemer, uw zaken relatie, uw partner etc. Op het moment dat er zorgen zijn m.b.t. de authenticiteit van het document (zowel analoog als digitaal) is het verstandig om het document te laten onderzoeken. U kunt op het punt staan om een contract te ondertekenen maar twijfelen aan de handtekening die al is gezet. Is dat echt daadwerkelijk de handtekening van de persoon die tegenover u zit of is dit knip en plakwerk? of zijn alle pagina’s van het document geprint door dezelfde printer? Wanneer uw vragen heeft over een document (zowel analoog als digitaal), zorgen heeft over een bepaald document en/of preventief wil laten checken of alles wel in orde is dan raad MTI uw aan om een document onderzoek te doen.

''Dit is een van onze specialiteiten''Waarom moet ik een document onderzoek door MTI laten uitvoeren?

MTI doet voor veel grote partners, bedrijven en particulieren de document (authenticiteit) onderzoeken. Wij krijgen het vertrouwen van al deze personen, wij hopen ook die van u.

Meer informatie

Neem contact met ons op voor meer informatie.