+31 6 23 31 85 70 info@morethaninvestigation.nl

Data Recovery

Het terughalen van opzettelijk, per ongeluk of onbewust verwijderde gegevens op een data-drager zoals een harde schijf, telefoon of ander apparaat. Gegevens worden door allerlei oorzaken vernietigd; laten vallen van een telefoon of laptop, het verwijderen van belastende informatie door een (ex-)werknemer, enzovoorts.

Gegevens terughalen

Is uw harde schijf gecrashed? Heeft iemand opzettelijk gegevens verwijderd van een werk laptop na ontslag? Is uw telefoon in het water gevallen of is er iets doorgebrand? Vaak is er nog (een deel van de) data terug te halen met speciale technieken.

Wat houdt data recovery in?

Het terughalen van opzettelijk, per ongeluk of onbewust verwijderde gegevens op een data-drager zoals een harde schijf, telefoon of ander apparaat.

Hoe wordt een data recovery onderzoek uitgevoerd?

Er zijn vele manieren om verwijderde gegevens terug te halen. De manieren die worden ingezet zijn erg omstandigheden-afhankelijk. Het terughalen door middel van “file carving” op een “onbeschreven” sector van een harde schijf vereist andere technieken dan het terughalen van WhatsApp-berichten uit een (oude) backup van een telefoon.

Wanneer heb ik een data recovery nodig?

Is uw harde schijf gecrashed? Heeft iemand opzettelijk gegevens verwijderd van een werk laptop na ontslag? Wanneer de gegevens relevant zijn of nog relevant kunnen blijken in de toekomst, is het verstandig deze data terug te halen.

Waarom dit onderzoek bij MTI laten uitvoeren?

Wij behoren tot de meest deskundige spelers op dit gebied en worden veel ingehuurd door grote organisaties in de forensische wereld.

Meer informatie

Neem contact met ons op voor meer informatie.