Hunted

Hunted NL (AVROTROS)

In het spannende TV-programma Hunted moeten twaalf Nederlanders 21 dagen lang uit handen blijven van een team van professionele opsporingsexperts.

Kun je zomaar verdwijnen? In het spannende TV-programma Hunted moeten twaalf Nederlanders 21 dagen lang uit handen blijven van een team van professionele opsporingsexperts. De ‘hunters’ hebben ervaring bij politie, defensie en in de private sector. Onder leiding van oud recherchechef Sander Schaepman jaagt het hoofdkwartier op de ‘voortvluchtigen’. Hunted is een spannend sociaal experiment en speelt in op de discussie over privacy. Wat telt zwaarder: veiligheid of vrijheid?

Sociaal experiment
Hunted is een spannende klopjacht, hoe blijf je uit handen van een opsporingsdienst? Hoofd rechercheteam Sander Schaepman licht toe: Om niet gepakt te worden is discipline nodig. Hoe verplaats je je? Waar verblijf je? Maar ook: lukt het om drie weken lang geen contact te zoeken met familie en vrienden? Elke vorm van contact is een aanknopingspunt om gepakt te worden. Ieder telefoontje, telkens als je geld pint, elke keer als je met je auto over de snelweg rijdt. De deelnemers proberen ons te slim af te zijn, maar wij hebben de kennis en middelen om ze op te sporen. Waar je ook bent, wie je ook bent. 21 dagen lang, 24 uur per dag.”

De hunters maken tijdens hun zoektocht niet alleen gebruik van alle moderne middelen om iemand op te sporen, ze ondervragen ook familie en vrienden van de voortvluchtigen en doen huiszoekingen.

Team-MTI
Roelofs en Boerebach zijn gevraagd om in seizoen 4 van Hunted om als het digitale recherche team aan de slag te gaan. Team-MTI heeft de kennis die zij in de afgelopen jaren hebben opgedaan ingezet om zo snel mogelijk een compleet profiel van de voortvluchtigen te krijgen. Daarnaast hebben Roelofs en Boerebach de e-mails gekraakt, mobiele telefoons unlocked, data uit data-dragers verkregen, bakens gemonitord en geanalyseerd, fingerprint/pixel campagnes uitgevoerd, bashbunny's gebruikt, OVC's gemonitord en geanalyseerd en daarnaast alle andere digitale taken op zich genomen. Roelofs assisteerde daarnaast de Tactische rechercheurs en is ook vaak op pad gegaan om als observant en/of Hunter de voortvluchtigen te pakken.

Neem nu contact op