Onderzoek

Digitaal Onderzoek

Digitaal onderzoek vereist heel specifieke vaardigheden en een jarenlange training en aanhoudende oefening met steeds weer nieuwe ontwikkelingen.

Sinds enkele decennia is met de opkomst van de computers, laptops, PDA’s en internet en de verdere digitalisering van alle gegevens behoefte gekomen aan onderzoek naar deze media en het gebruik hiervan bij het plannen en uitvoeren van criminele activiteiten. Aanvankelijk was dit alleen passief onderzoek, meestal met bij huiszoeking aangetroffen apparatuur, tegenwoordig sporen digitale onderzoekers echter ook actief op internet naar strafbare feiten. Alles wat vanaf een aansluiting op het internet wordt gedaan wordt ergens geregistreerd. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om schuld of onschuld aan te tonen en zijn dus net zo van belang als documenten en foto’s op papier. Digitaal onderzoek vereist heel specifieke vaardigheden en een jarenlange training en aanhoudende oefening met steeds weer nieuwe ontwikkelingen. Dit maakt het digitaal onderzoek tot een essentiële vakbekwaamheid die in praktisch geen enkel onderzoek kan worden gemist.

Neem contact op

Tactisch Onderzoek

Het zo volledig mogelijk bijeenbrengen van alle mogelijke feiten en gegevens en de meest juiste interpretatie achterhalen is de weg naar de waarheid.

Bij een tactisch onderzoek wordt informatie verzamelt over strafbare feiten en verdachte personen. De doelstelling is onder meer te achterhalen wat er precies is gebeurd en welk motief de dader had. Om meer te weten te komen is het bevragen van de slachtoffers, getuigen en buurtbewoners een onderdeel van het invullen van de tijdlijn waarmee het verhaal en de achtergronden van het gebeurde kunnen worden ingevuld. Tactisch onderzoek vereist een scherpe manier van denken, open ogen voor opvallende zaken, goed luisteren, de juiste vragen stellen en een flexibele geest om alle mogelijke scenario's te kunnen bedenken. Forensisch onderzoek, het verzamelen en veiligstellen van materialen, werkt daarbij ondersteunend. Het zo volledig mogelijk bijeenbrengen van alle mogelijke feiten en gegevens en de meest juiste interpretatie achterhalen is de weg naar de waarheid.

Neem nu contact op
Image

Diensten

--
--
Absoluut. In principe kunt u met elk probleem waar u tegen aan loopt met betrekking tot uw laptop, tablet en/of telefoon bij MTI terecht.
In principe weet u dat niet totdat u dit door experts heeft laten testen. Wij bieden daarom pentesting en een hacker-test aan. De pentest zal alle gevoeligheden bloot leggen met de tools die vaak worden ingezet bij dergelijke aanvallen. De hacker-test houdt in dat een expert met een hackers-oog uw bedrijf zal proberen binnen te komen om zo de tekortkomingen bloot te leggen. Nadat deze testen zijn uitgevoerd geven wij uw een advies hoe u uw beveiliging kunt opschalen en/of verbeteren.
Een screening en/of een intern onderzoek naar medewerkers behoort absoluut tot de opties. Wij kunnen doormiddel van de beschikbare gegevens een goede inschatting maken met betrekking tot de risico analyse van de desbetreffende persoon.
Het opsporen van personen is 1 van MTI haar specialiteiten. We hebben veel zaken gedraaid waarin het opsporen van personen centraal stond. Op digitaal gebied hebben we een goed track record en daarna is er de optie om dit op tactisch gebied te bevestigen.